Plenković u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 16, 2016 |

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i pet ministara – Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, te Gari Cappelli, ministar turizma – posjetili su Split.

 

Obavljeno je potpisivanje ugovora vrijednih 34 milijuna kuna, za očuvanje kulturne baštine, osiguranih nepovratnim sredstvima iz EU fondova, kao i pet ugovora o kapitalnoj pomoći jedinicama lokalne samouprave iz Ministarstva graditeljstva.

 

Plenković je odgovorio i na pitanje Zakona o sportu.

 

Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno. To sam rekao i u kampanji – odgovorio je Plenković.

 

Dodao je kako se vidjelo da su posebnu pozornost pridali sportu imenovanjem Janice Kostelić za državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za šport.

 

Dajemo dodatan signal koliko nam je ta tematika važna i očekujem da će se vrlo brzo pristupiti ne samo izdvajanju postojeće uprave iz Ministarstva znanosti i obrazovanja već ustroj ureda u potpunosti ekipiran i spreman pomoći brojnim savezima, hrvatskim sportašima, bilo da jer riječ o individualnom ili kolektivnom sportu. Ili naravno svim onim pozitivnim stvarima koje sport pridonosi za zdravlje mladih, za timski duh, za fair play, za jedan kvalitetan uvod u život i za toleranciju u društvu, a to je ono što sigurno mnogi mladi od Janice mogu sigurno naučiti – istaknuo je.