Plavo-zeleni sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 10, 2016 |

Od petka do nedjelje u Segetu Donjem pokraj Trogira održavat će se prvi „Plavo-zeleni“ sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva . Svečano otvorenje manifestacije bit će u petak, 12. veljače s početkom u 14:00 sati, a potom će se održati prezentacija na temu „Pametne poljoprivrede“ i uporabe novih tehnologija u poljoprivredi s početkom u 18:00 sati. Cilj ovog sajma je oživjeti projekt „Plava i zelena Hrvatska“.

 

Isto tako ima za cilj povezati zelenu i plavu Hrvatsku kroz uspješan glazbeno-scenski mix kontinentalno – mediteranskog izričaja u kombinaciji s gastronomsko – turističkim projektom, pritom stavljajući naglasak na domaći brand i autohtone gastro-delicije.

 

Ovo će biti prilika da se na jednom mjestu okupe izlagači, stručnjaci i entuzijasti koji će zajedničkim nastojanjima pokušati predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje. Na sajmu će izlagati dvadesetak izlagača iz LAG-a Sava, grada Sveta Nedelja.