Pjesnikinja Lola Veljović

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 13, 2018 |

Lola Veljović psihijatrica, pjesnikinja i slikarica iz Osla predstavila je svoju zbirku pjesmama naziva Ako još netko pita za mene,u kojoj kroz svoje stihove traga za sobom,propituje granice vremena i suočava se sa svojim strahovima i prolaznošću vremena.

 

Slika koja krasi korice njene zbirke nastala je u Verdes Endenu, malom mjestu u Norveškoj, koje u prijevodu znači kraj svijeta. Njene pjesme su kratke, ali dubokoumne. One su zaokružene forme koje nas potiču na razmišljanje o sebi samima,o tome tko smo i zašto smo ovdje. Loline pjesme čitala je i Marica Žanetić kojoj je pripala čast da iznese emocije pjesme po kojoj je Lola nazvala svoju knjigu. Stihovi Lole Veljović pokreću čovjeka na razmišljanje o smislu života, ali i o činjenju dobra u ime ljubavi. Lola Veljović postala je novi član Umjetničke likovno književne unije Vlaho Bukovac koja već punih 10 godina okuplja slikare i pjesnike te promiče kulturnu i književnu riječ.