Petrinjci u edukacijskom kampu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 13, 2016 |

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović sudjelovao je na prijemu kod gradonačelnika Daruvara na kojem su se predstavili sudionici edukacijskog kampa Međunarodnog tjedna mladih.
Međunarodni tjedan mladih volonterski je projekt nastao 2011. kako bi se razvio utjecaj i položaj mladih u društvu pa se tako svake godine za vrijeme Međunarodnog tjedna mladih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održava kamp za mlade iz cijele Europe. Grad Petrinja partner je već u nekoliko projekata Udruzi za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress iz Daruvara a ovaj put uz mlade iz 8 država, u radu kampa sudjeluje i 14 mladih iz Petrinje, što je najveći broj mladih iz drugih gradova. Kamp uključuje kreativne radionice, sportske aktivnosti, projekte za pozitivan utjecaj na zajednicu te dobru zabavu. Kamp je besplatan za sve sudionike a cilj mu je povećanje kohezije i međusobnog razumijevanja mladih svih nacija u Europi.