Petrinja – prijatelj ženskog poduzetništva

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 26, 2017 |

Zbog sve većeg broja poduzetnika koji posluju na području Grada Petrinje, ali i svih onih koji bi željeli imati svoje tvrtke ili obrte, u tom gradu kreće ciklus besplatnih edukacije za sve buduće i sadašnje poduzetnike.

 

Edukacije su rezultat zajedničke suradnje Grada Petrinje i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te su besplatne za sve sudionice i sudionike. Provode se kao dio aktivnosti iz projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, u kojemu je Petrinja među prvim gradovima u Europi. Petrinja, naime, bilježi rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada. Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, ističe kako u Petrinji od malog i srednjeg poduzetništva živi oko 700 ljudi, što je velika brojka. Istaknuti treba i kako Petrinja već izdvaja 5 % svojih poračunskih sredstava za poduzetništvo, te će financirati i ove edukacije o bitnim poduzetničkim temama. Grad Petrinja izdvojit će sredstva za 10 besplatnih edukacija za žene poduzetnice a prva je najavljenja već za 16. svibnja.