Pet godina rada Međunarodne britanske škole u Zagrebu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 22, 2018 |

U Zagrebu je obilježena peta obljetnica rada i djelovanja Međunarodne britanske škole “Bright Horizons” pod pokroviteljstvom Britanske ambasade i Britanske gospodarske komore.

 

“Ideja je bila osnovati školu – ponuditi vertikalu našeg vrtića prema osnovnoškolskom obrazovanju, tako da smo odabrali jedan program koji radi usavršavanju dječjih vještina, mogućnosti djece da se pripreme za jedan život u budućnosti s time da smo odlučili uzeti međunarodni kurikulum za škole. Taj kurikulum danas koristi više od 95 zemalja u svijetu i više od 750 škola u svijetu. Tako da je zapravo sam taj kurikulum, njegovo djelovanje unutar samog programa je u interesu djeteta i na način kako djeca prirodno uče” objasnila je Milena Prodanić Tišma, osnivačica Međunarodne britanske škole “Bright Horizons.”

 

Svečano obilježavanje pete godišnjice Međunarodne britanske škole održalo se pod pokroviteljstvom Britanske ambasade i Britanske gospodarske komore.

 

Andrew Dalgleish, veleposlanik UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, čestitao je školi: “Krenuli su s malim brojem učenika, a svake godine sve više rastu. To je odlična škola – sretan sam što sam pokrovitelj te škole. Atmosfera u školi je nevjerojatna – možete osjetiti toplinu i koliko su djeca sretna u školi. Britanski obrazovni sustav stvara odlične studente i odlične rezultate. Različiti sustavi proizvode različite rezultate, ali ono što je odlično u britanskom sustavu je da ohrabruje briljantne umove, potiče djecu da budu znatiželjni, da postavljaju pitanja, a ne samo memoriraju činjenice.”

 

U Međunarodnoj britanskoj školi “Bright Horizons” ističu kako njeguju ljubav prema učenju vrednujući ono što je jedinstveno za svako dijete: međunarodni kurikulum fokusira se prvenstveno na učenje djece vještinama potrebnim u suvremenom svijetu i društvu.