Pada li Baldasarov proračun za 2017. godinu?

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 21, 2016 |

Split bi , sve su glasnija nagađanja, mogao ostati bez vlasti, ne podrže li vijećnici Bladasarov proračun za  2017. Godinu.  Politička kriza mogla bi, tako grad dovesti u stanje u kojm će njime upravljati Vladin povjerenik punih 6 mjeseci. Sve do lokalnih izbora u svibnju dogodine, odnosno do formiranja nove vlasti koja bi trebala usvojiti novi proračun.

 

Kerume vrati se , sve su glasniji povici dijela javnosti , ali i pojedinih novinara koji ovakvim proukama, odnosno novimskim natpisima, žele poručiti aktualnom poteštatu  Ivi Baldasaru, da je za svog mandata u protekle 3, 5 godine , bio lošiji od svog predhodnika, Željka Keruma.

 

I dok ga je pero novinara dnevnog lista, čini se, ipak uspjelo dotaknuti, javnosti koja dijeli novinarsko mišljene, Baldasra  ništa ne uzima za zlo.

 

No važnije od javnosti , Baldasaru će biti mišljenje njegovih dojučerašnjih kolacijskih partnera i stranačkih kolega. Što misle o gradonačelniku pokazati  će, kada na dnevni red dođe izglasavanje proračuna za 2017 godinu.  Posljednja sjednica vijeća, pokazala je kako je jedino sigurno da sigurno ništa nije.

 

Ipak , Baldasar je pokazao u više navrata da je popriličan optimist, posljednji put kada je izišao na parlamentarne izbore , očekujući kako će mu Splićani dati povjerenje da ih zastupa u Saboru. Optimizam ganije napustio

 

Aktualne projekte koji se financiraju iz tekučeg proračuna , gradonačelniku neće rušiti HNS-ovci , tvrdi to dogradonačelnik Goran Kovačević

 

No nakon što se potroši proračun kojeg su podržali HNSovci , nije izgledno kako će i dalje stati na Baldasarovu stranu.

 

No čak i kao mu ne prođe temeljini gradski dokumen, i time Split automatski ostane bez vlasti, Ivo Baldasar, neće odustati od politike i vođenja grada. U novu bitku krenut će na lokalnim izborima u svibnju i to s novoosnovanom starnkom „Splitski đir“. Uvjeren je Bladasar da je zadužio građane Splita i očekuje od njih da mu se na lokalnim izborima za to oduže.