Pad nezaposlenosti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 12, 2017 |

Prema evidenciji sisačkog Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje, nezaposlenost na području Siska i Banovine, u rujnu je pala za 3,1% u odnosu na kolovoz. Nezaposlene su 8.384 osobe, što je 266 osoba manje nego u kolovozu.

 

U odnosu na isto vrijeme prošle godine nezaposlenih je manje za 18% posto, a za gotovo 25% nezaposlenost je manja od prosječne mjesečne nezaposlenosti iz 2016. Prema razini obrazovanja, u evidenciji je najviše onih koji imaju samo osnovnu školu, gotovo trećina svih nezaposlenih dok je prema dobnoj strukturi najviše nezaposlenih u dobi od 55 do 59 godina i to 16 %. Ukupno su tijekom prošloga mjeseca prijavljena 443 slobodna radna mjesta a najbrojnije potrebe za radnicima prijavljene su u prerađivačkoj industriji. Tijekom rujna na sezonskim poslovima na moru, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane zaposleno je 6 radnika iz evidencije Područnog Ureda Sisak, dok je ukupno u ovoj godini zbog sezonskog zapošljavanja na moru iz evidencije zaposleno 767 radnika.