Ove godine kanalizacija u Radničkoj ulici u Popovači

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 9, 2018 |

Jedna od lokacija na području Grada Popovače na kojoj će se tijekom ove godine zasigurno trebati izgraditi kanalizacijska mreža je Radnička ulica. Kako je istaknuo gradonačelnik Popovače, ona je važna iz nekoliko razloga.

 

Pitanje Radničke ulice u Popovači, točnije kanalizacijeske mreže kroz nju, zanimalo je i popovačku vijećnicu Kseniju Tomac, koju je zanimalo kada će se i hoće li se početi raditi kanalizacija u Radničkoj ulici u Popovači. Gradonačelnik Popovače Josip Mišković istaknuo je kako projekt izgradnje kanalizacije u toj ulici nije upitan, budući je on, na neku ruku, preduvjet za realizaciju vrlo vrijednog projekta za područje cijelog Grada. Riječ je o projektu Aglomeracije Popovača. Naime, da bi se istočni dio sustava kanalizacije na području Grada Popovače spojio na sustav kanalizacije koji sada funkcionira prema Potoku, potrebno je napraviti kanaliazciju u Radničkoj ulici. Gradonačelnik je istaknuo kako će ove godine Radnička ulica biti spremna za početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže kroz nju. Mišković je ipak dodao da svi očekuju novac prije svega iz Aglomeracije, a isto tako i iz Hrvatskih voda, i onog časa kada će se imati građevinska dozvola pokušati će se krenuti u realizaciju tog projekta vlastitim sredstvima i sredstvima Hrvatskih voda, gdje bi se proje svega napravila precrpna stanica koja je neophodna za Radničku ulicu. Inače, sam projekt Aglomeracije Popovača uistinu je ogroman projekt, čemu u prilog govori i podatak da će se njegova realizacija protezati kroz sljedećih 5 do 8 godina, istaknuo je gradonačelnik Mišković.