Otvoreno prvenstvo Splita u tenisu za liječnike

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 10, 2018 |

Liječnici iz cijele Hrvatske i ove će godine u Bolu imati priliku pokazati svoju vještinu u teniskoj igri te se natjecati protiv svojih kolega. Naime, tradicionalni turnir otvorenog prvenstva Hrvatske za liječnike tenisače održat će se i ove godine.

 

Već godinama se u Bolu na Braču zadnji tjedan mjeseca rujna održava turnir Otvorenog prvenstva Splita za liječnike. Svoju humanost splitski liječnici pokazat će i ove godine i to po 26.put . Tradicija teniskog turnira za liječnike u Bolu duga je već 25 godina . Da nije dobre organizacije gotovo je sigurno kako ovaj turnir ne bi ove godine očekivalo 26.izdanje. Početak turnira seže u sada već daleku 1993.godinu.Datum održavanja teniskog prvenstva za liječnike već je svima dobro poznat, te se svake godine na njemu okuplja sve više sudionika koji se imaju pravo natjecati.Iako je turnir i natjecateljskog tipa , najvažniji od svega je ipak humanitarni karakter ovog događanja. U prošlosti je praksa bila da se sredstva prikupljena na turniru doniraju potrebitima u prosincu , no od prošle godine promijenjen je taj običaj.

 

Teniski turnir na Braču najbolji je pokazatelj da osim što brinu o ljudskom zdravlju te spašavaju ljudske živote, liječnici i izvan radnog vremena pokazuju veliko srce humanitarnim djelovanjem.