Otvorenje 11. međunarodnog zagrebačkog salona autokarikatura

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 12, 2017 |

Otvorena je izložba 11. međunarodnog zagrebačkog salona autokarikature u auli Gradske uprave. Tema Salona je bila Autom na odmor, gdje su predstavljene razne karikature iz cijelog svijeta. 

 

 Izložba 11.međunarodnog zagrebačkog salona autokarikatura prikazala je radove umjetnika iz cijelog svijeta. Prikazane su 322 karikature, a sudjelovalo je 186 autora iz 46 zemalja. Tema je bila “Autom na odmor” , ali ipak samo najbolji i najznimljiviji dobili su nagrade. Nagradu Grand Prix dobio je autor iz Srbije. “Možemo reći da je Grand Prix dobio Saša Dimitrijević iz Srbije, po prvi puta nakon 11 godina i doći će veleposlanica Mira Nikolić preuzeti nagradu u ime autora.To je Grand Prix.  Prvu nagradu je dobio karikaturist iz Poljske, drugu nagradu iz Hrvatske, treću nagradu iz SAD-a. I dva posebna priznanja su iz Brazila i karikaturist iz Austrije” rekao je Ivica Palatinuš, autor projekta.  Karikature su značajne za grad istaknula je Ana Stavljenić-Rukavina .  ” Sjetite se samo ljetnih gužvi, sjetite se kako je izgledalo ovo ljeto u kolanama itd. Svejedno, naši karikaturisti su to znali obraditi na svoj način i možemo se i tim možda u teškim trenucima u turističkom prolazu ili ulazu u Hrvatsku možemo se nasmijati, razvedriti i može nam izmamiti osmijeh” istaknula je Ana Stavljenić-Rukavina, potpredsjednica Skupštine.  Vjerojatno će se do sljedeće izložbe priključiti još maštovitijih autora. Teme su uvijek drugačije, stoga tko zna što će biti sljedeće godine,a i kakve autokarikature će posjetitelji moći vidjeti.