Otvoren sajam GAST PRO

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 12, 2015 |

U splitskoj Spaladium areni je svečano otvoren 21. Međunarodni sajam profesionalne hotelske i ugostiteljske opreme, koji se održava do 14. studenog. Pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Splitsko-dalmatinska županija te Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Sajam okuplja 55 izlagača iz 5 zemalja koji se predstavljaju sa 40 brendova.

 

21. međunarodni specijalizirani sajam GAST PRO 2015., lider je sajamske industrije hotelskog i ugostiteljskog sektora. Osim izlagačkog dijela nudi i konferencijski program u okviru kojeg će se održati 4. turistička mreža, konferencija o turizmu i Konferencija za male iznajmljivače. Atrakcija za posjetitelje su i svakodnevne promocije koktela, a prvog dana otvaranja sajma održan je barmenski show.

 

Konferencije će predstaviti lidere turizme, najavljuju iz organizacije sajma, prvoga koji se održava nakon iznimno uspješne turističke sezone. Svi uzvanici se slažu u jednom, važnost ovog sajma je neupitna obzirom na truistički uzlet i vrijeme u kojem se održava.

 

Splitsko-dalmatinska županija ozbiljno promišlja o turističkoj sezoni, što objelodanjuju i sjajni rezultati, bolji od očekivanih, ističe Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije. GAST PRO će u narednim daniam biti mjesto za sve one koji promišljaju o Posebno perspektivama daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, koji garantiraju cjelogodišnju popunjenost turističkih kapaciteta, a potiču i razvoj drugih gospodarskih grana.

 

Tu se u prvom redu misli na razvoj zdravstvenog kao novog vida turizma na ovim prostorima. Sudionici iz javnog, privatnog sektora te iz HGK imati će prilike upoznati sve sudionike s mogućnostima koje se pružaju u razvoju i unaprjeđenju turističke djelatnosti, a predstavnici privatnog sektora kao najmasovnijih poduzetnika u turizmu razmjenjivati će svoja iskustva. Upravo je to oblik turističke ponude koaj vapi za boljim organiziranjem, kako zbog ostvarenja ciljeva privatnih iznajmljivača, tako i zbog podizanja kvalitete turističke ponude.