Otvoren je 6. Interslast

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 11, 2017 |

Ilustracija

 

U Tuheljskim Toplicama otvoren je 6. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Taj kongres predstavlja mogućnost za predstavljanje naših slastičara prema svijetu iako Krapinsko-zagorska županija ima svoje slastičare koji postižu i svjetske uspjehe kao što je to obitelj Gulija.

 

U promociji slastica osim ovog kongresa Krapinsko-zagorska županija ima i manifestaciju Babičini kolači s koje se knjižice recapata dijele po restoranima kako bi mogli pripremati tradicijske slastice. Zagorski štrukli su još jedan brend na zaštiti kojeg Krapinsko-zagorska županija radi već nekoliko godina i očekuje se da bi do polovice slijedeće godine ta zaštita trebala biti dovršena.

 

Na ovom kongresu spomenut je i nedostatak stručnih i kvalitetnih kadrova je vidljiv i u ovom području. Hrvatska obrtnička komora pokušava riješiti taj problem ali i struka se tu mora uključiti. Još jedan od vidova privlačenja stručnih kadrova je i smanjenje poreznog opterećenja cijene rada čime bi se mogli povećati njihovi prihodi.