Otvoren Edukacijski centar Privrede Petrinja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 7, 2016 |

U Peckom nedaleko od Petrinje, kod Stare strojarne gdje je smješten suvremeni pogon za ultrafiltraciju vode, svečano je otvoren novouređeni prostor Edukacijskog centra poduzeća Privreda.

 

Jer Petrinja i njeno suvremeno postrojenje za ultrafiltraciju, koje taj grada svrstva među lidere u proizvodnji pitke vode, pozitivan je primjer i u svjetskim razmjerima. Stoga ne čudi zadovoljstvo prvog čovjeka grada na otvorenju Edukacijskog centra Privrede Petrinja. Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje: “Znamo da moramo imati ovdje ne edukacijski centar za nas, nego za buduće generacije koje dolaze, koje će vidjeti što su to neki dobri ljudi koji su imali viziju za budućnost nečeg što moramo držati kao kap vode na dlanu, poštivati i nastojati pratiti tehnološke procese, jer znamo da je voda hrana. Idemo je čuvati, idemo je paziti, ajmo imati još veću odgovornost prema prirodi i ajmo pokazati da Petrinja nije slučajno lider u vodi”. Osim za edukaciju djelatnika Privrede Petrinja, edukacije će ovdje organizirati i Zavodi za javno zdravstvo, studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i sve buduće generacije. Pa i Hrvatske vode na licu mjesta moći će upoznati nove tehnologije u obradi vode.

 

Uz predavanje doktora Damira Brđanovića, načelnika Odjela tehnologiju vode pri UNESCO-u o važnosti edukacije i novim dostignućima u tehnologiji obrade vode, predavanje o pripremi vode za ljudsku potrošnju i tehnološkim rješenjima održao je i doktor Ivan Mijatović s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.