Otvoren bazen na Sveticama

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 30, 2016 |

Nakon 7 godina, radovi na bazenima na Sveticama su završeni. Bazenski kompleks vrijednost od skoro 130 milijuna kuna svečano je otvorio prvi čovjek hrvatske metropole.

 

“Ovo su najkompleksniji bazeni u Hrvatskoj. Predajem ovo građanima na uporabu te ih pozivam da dođu 30. i 31. svibnja na besplatno kupanje jer su oni najzaslužniji što smo izgradili ovaj kompleks”, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Sportsko rekreacijski centar Svetice građanima, ali i sportašima nudi mnoštvo sadržaja.

 

“SRC Svetice ima tri bazena, olimpijski od 50 metara, bazen za zagrijavanje te bazen za neplivače. Uz bazene, na raspolaganju su teretana, wellness, sauna te vanjski sportski tereni, sve će to biti na usluzi našim sugrađanima, ali isto tako i zagrebačkim sportašima”, pojasnio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Izgradnja bazenskog kompleksa na Sveticama započela je 2009. godine, no nakon 30 posto odrađenih radova, izgradnja je prekinuta.

 

“2011. godine obustavljeni su radovi iz poznatih razloga – nove vlasti u Gradskoj skupštini. To je bio cirkus i anarhija, no zaboravit ćemo to sve”, istaknuo je Bandić.

 

Prema najavama, cijena ulaznica za građane bit će 20 kuna, isto kao i za bazene Utrina i Mladost, a radno vrijeme bit će od 8 do 22 sata.