Otvoren 16. festival znanosti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 17, 2018 |

Svečano je otvoren 16. festival znanosti- najstarija manifestacija popularizacije znanosti. Edukativne i kreativne radionice, prezentacije, predavanja samo su dio bogatog programa festivala koji je ove godine posvećen temi –  Otkrića.

 

U tehničkom muzeju Nikola Tesla, otvorena je šestodnevna manifestacija  popularizacije znanosti koja je namijenjena učenicima, studentima i drugim građanima – riječ je o festivalu znanosti koji ove godine okuplja oko 220 sudionika.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Zagreb od samog početka podržavaju ovu znanstvenu manifestaciju koja približava znanost mladim naraštajima te  na zanimljiv i edukativan način otkriva brojne nepoznate, ali korisne informacije. Radionice poput : “Otkriće vatre – prekretnica u razvoju čovjekovih  predaka”, “Znanstvena otkrića tekstilne kemije”, “Otkrijmo kukce”, “Otkrića u čaši mlijeka” te “Kako su otkriveni pesticidi”, samo su dio bogatog  i raznovrsnog programa namijenjenog svim naraštajima.

 

Otkrića mijenjaju naše vidike, poglede, obzore, svjetonazore – znanstvena otkrića mijenjaju svijet. Za sve one koji žele znati više – festival znanosti zadovoljit će baš svaki apetit za znanjem.