Otok Pag bez lokalne ceste, a možda i bez vodoopskrbe!?

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 26, 2017 |

Već pet godina stoje barikade na lokalnoj cesti koja povezuje gradove Pag i Novalju. Razlog je veliko klizište koje je nastalo na toj dionici, a koje je svakim danom sve veće i dublje. Veliko i opasno klizište počelo je utjecati i na stabilnost vodovodnog sustava gdje se jedan dio cijevi, zajedno s tlom, pomaknuo za gotovo jedan metar.

 

Istom tom rutom prolaze i glavni optički kablovi za ovaj dio Europe čime je direktno ugrožena i internet komunikacija. Situacija na otoku Pagu je alarmantna pogotovo što je ugrožena sama vodoopskrba. Katastrofa je neizbježna jer pitanje je samo dana kada će vodovodne cijevi završiti u ponoru što bi direktno utjecalo na 30 000 ljudi koji dnevno, u špici sezone, borave u Pagu. Unatoč različitim apelima resorno ministarstvo već pet godina čeka, pitanje je što?! Sanacija klizišta okvirno iznosi 18 milijuna kuna no nameće se logično pitanje zašto je ovaj novac teško izdvojiti jer u slučaju potpune vodoopskrbne katastrofe financijska šteta bila bi puno veća.