Oprez prilikom vožnje traktora

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 12, 2015 |

Vrijeme je pojačane prisutnosti traktora s priključnim vozilima te radnih strojeva svih kategorija na našim prometnicama.

 

Stoga će policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u sezoni poljoprivrednih radova, kroz preventivno, ali i represivno djelovanje u cestovnom prometu provoditi niz mjera i aktivnosti usmjerenih upravo na ovu skupinu sudionika u prometu.

 

Naime, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke registriran je 8601 traktor i 1958 priključnih vozila. Lani je na prometnicama ove Policijske uprave evidentirano 28 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači traktora. Jedna je nesreća bila s poginulom osobom, sedam s ozlijeđenim.

 

Iva Dvorski, iz PU sisačko-moslavačke ističe: “Procijenite osobno iskustvo u upravljanju traktorom, ali što je još važnije i iskustvo u obavljanju poslova koje predviđate obaviti traktorom; budite svjesni potencijalnih opasnosti i predvidite kako ih izbjeći; neka na traktoru bude ugrađena sigurnosna kabina ili okvir koji štiti vozača od ozljeda u slučaju prevrtanja; te dobro upoznajte karakteristike traktora u smislu predviđenih vozila za vuču, ne koristite improvizirane prikolice te pravilno i sigurno priključite priključna vozila.

 

” Upoznajte se s karakteristikama poljskih i šumskih putova te vodite računa o obliku i vrsti terena, kažu u policiji. Kazne su velike; od 700 do 15 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Policija podsjeća i kako je dužnost svih vozača traktora da prije uključivanja u promet očiste blato s kotača.
 
Istodbno najavljuju i akciju u prometu, koja će biti provedena sa subote na nedjelju 11./12. travnja u vremenu od 22 do 04 sata a usmjerena će biti na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.