Općina Jelsa nastavlja razvoj

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 16, 2016 |

U poslijednje tri godine Općina Jelsa je osigurala preko 120 milijuna kuna za razne investicije, koje su iskorištene za podizanje kvalitete življenja, gradnju komunalne infrastrukture te razvojem turizma doljem općine od kojeg većina mještana posredno i neposredno živi.

 

U trenutku preuzimanja općinskih dužnosti, dugovanje Općine Jelsa bilo je 14 milijuna kuna, što je uključivalo kratkoročne dospjele obveze i četiri miijuna kredita. U prvih godin u dana općinski načelnik Nikša Peronja može se pohvaliti vraćanjem šest milijuna kuna duga, ali i raznim projektima.

 

No uvijek su tu oni veliki projekti za koje je potrebno puno planiranja i niz uspiješnih godina kako bi se realizirali, za općinu Jelsa takav projekt je izgradnja luke nautičkog turizma.

 

Za većinu ovako vrijednih projekata potrebna je odlična suradnja sa splitsko-dalmatinskom županijom.
Čini se da je Općina Jelsa dobar primijer i na državnoj razini, jer su ovakvi slučajevi zaista rijetkost, ali su ujedno i dokaz da su paralelno s vraćanjem dugovanja mogući i razvoj i investicije.