Omiška gusarska bitka

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 18, 2015 |

Omiš će sutra po deveti put biti mjesto uprizorenja velikog povijesnog spektakla. Više od 10 000 posjetitelja očekuje se u gradskoj luci na rekonstrukciji glasovite gusarske bitke.

 

Očito jedan od uspješnijih recepata turističke zajednice, uprizorenja povijesnih bitki dovest će pod omišku stinu na pučku feštu tradicionalno rijeke turista i gostiju iz susjednih mjesta i gradova. Omiški gusari naoružani do zuba i predvođeni vladarom Maldukom, još će jednom ponosno obraniti grad od Mlečana ovoga utorka, s obale i s mora.

 

Za sve koji strahuju od ljetnog osvježenja, dobra vijest, nebo bi sutra navečer trebalo dopustiti povratak u 13.stoljeće bez kiše.

 

Pored jednog gastronomskog za ovu godinu nema većih noviteta budući da se spektakl veći no ikad već sada planira za iduću, jubilarnu desetu bitku.

 

Pokrovitelji manifestacije su Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska turistička zajednica. Organizator je Turistička zajednica grada Omiša a dobro došli su svi osim Mlečana.