Olimpijada dječjih vrtića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti,  natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se više od deset godina i u suradnji sa sportskim zajednicama. U Krapinsko-zagorskoj županiji se taj festival održava uvijek na igralištu Nogometnog Kluba Mladost u Zaboku.

 

Za pravilan odgoj djece na ovakvim manifestacijama nužni su i neki preduvjeti kao što je lijepo i mirno vrijeme te obilje sunca. Ovakva druženja djece su sjajna i zbog same njihove pripreme za kasniji život jer je sport aktivnost koja omogućuje niz mjera socijalnog odgoja koji je djeci neophodan.

 

Ovdje se djeca druže sa svojom ekipom ali se druže i s protivničkim ekipama te na taj način razvijaju ono što nama starijima jako nedostaje a to je uvažavanje čovjeka koji drugačije misli.