Okrugli stol o suradnji St. Petersburga i Zagreba

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 22, 2015 |

Na Okruglom stolu o suradnji dvaju partnera, Grada Zagreba i St. Petersburga, bilo je riječi o tri gospodarska sektora, gospodarstvo i inovacije, obrazovanje i turizam.

 

“Okrugli stol dvaju prijateljskih gradova, čije prijateljstvo seže još iz 1968. godine. Suradnja je pospješena i 2012. godine kada sam se sastao s guvernerom St. Petersburga a od kada sudjelujemo na međunarodnom kongresu Slavenski svijet”, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb.

 

Da su odmah po dolasku u Zagreb poduprli poduzetništvo u Hrvatskoj, potvrdio je i predstavnik St. Petersburga Elgiz Kachaev, našalivši se kaže, posjetili smo kafiće te prodavaonice.

 

“Imamo puno zanimljivih investicijskih projekata koje možemo ponuditi Hrvatskoj. Prvo ćemo surađivati s Hrvatskom gospodarskom komorom. Željeli bismo ostvariti zajedničku proizvodnju, te surađivati. Stoga pozivamo poduzetnike da nam se pridruže na forumu ekonomije koji će se održati na proljeće, a na našem novogodišnjem sajmu želimo osigurati gradu Zagrebu njegovo mjesto”, rekao je Elzig Kachaev, izaslanik St. Petersburga.

 

Razmjena iskustava ovih dvaju gradova trebala bi gradu Zagrebu omogućiti nove inpute za gospodarski razvoj.

Na okruglom stolu predstavila se lokalna vlast, kao i direktori poduzeća i organizacija, s ciljem suradnje lokalne vlasti i poslovnih zajednica ovih dvaju gradova.