Okrugli stol GSV-a

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 1, 2016 |

Kako bi se prodiskutiralo o ulozi i perspektivi županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća, te donijelo preporuke za budući rad, u Bjelovaru je u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije” “održan okrugli stol GSV-a tih županija.

 

“Kroz taj projekt želimo ojačati ulogu GSV-a, želimo vidjeti povratno mišljenje građana na rad GSV-a i da kroz ovakve okrugle stolove dođemo do odgovora kakva je budućnost i što GSV-i zapravo trebaju raditi”-rekao je na ovom okruglom stolu župan BBŽ Damir Bajs. U sklopu projekta napravljeno je i istraživanje javnog mjenja, koje je pokazalo da većina ispitanika podržava rad GSV-a, dodao je župan Bajs.

 

Županijska se gospodarsko-socijalna vijeća brinu o gospodarstvu-jedan od primjera iz BBŽ vezan je uz Elektrometal. Upravo u predstečajna pitanja uključio se županijski GSV, jer kao partner može ukazati na zajednički interes svih uključenih strana, a to je opstanak tvrtke.