Održani Susreti prijatelja u Bjelovaru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 25, 2015 |

Dan državnosti u BBŽ obilježen je Susretima prijatelja. Manifestacija je to koju već dvadeset godina u Bjelovaru organizira UHDDR BBŽ, a sve s ciljem okupljanja branitelja radi zajedničkog druženja i okušavanja sreće u sportskim natjecanjima poput pikada, šaha, bele i sportskog ribolova. Da se branitelji uistinu žele družiti, svjedoči i njih 500injak iz 60ak udruga koji su pristigli na ovogodišnji susret održan na ribnjaku kod šume Lug.

 

“20 godina upornosti i truda da se podružimo, razmjenimo iskustva ali i da se zabavimo. Hvala vam prijatelji na 20 godina velikog rada”-rekao je u ime braniteljskih udruga Miroslav Ivančić. Predsjednik UHDDR BBŽ okupljenima je rekao:” Naš cilj i poslanje je svima isto, a to je da radimo na dobrobiti Hrvatske i njenih građana, te da stvaramo bolju budućnost za sve nas. Stoga osuđujemo sve one koji nas hoće podijeliti i koji nas blate sve ove godine, te na taj način žele blatiti dostojanstvo Domovinskog rata, žrtve i nas branitelje.”

 

Obzirom na tolike godine održavanja, susreti prijatelja postali su središnji događaj obilježavanja Dana državnosti u BBŽ. Tom prilikom predstavnici braniteljskih udruga i lokalnih vlasti položili su vijence i zapalili svijeće za sve one koji su dali život za samostalnu Hrvatsku.