Održani “Dani Folke”

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 19, 2018 |

Folnegovićevom naselju održana je sportsko-kulturna manifestacija Dani Folke. Ovogodišnja manifestacija održala se prvi put u trodnevnom formatu i bogatim programom za sve uzraste sa svrhom poticanja kreativnosti, zdravog načina života i tolerancije.

 

Sportsko-kulturna manifestacija s višegodišnjom tradicijom i ove je godine okupila velik broj posjetitelja u Folnegovićevom naselju. U bogatom trodnevnom programu održana su brojne sportske, kulturne i obrazovne aktivnosti koje su zadovoljile apetite svih uzrasta. Dani folke manifestacija je namijenjena svim dobnim skupinama, sa svrhom poticanja kreativnosti, zdravog načina života i tolerancije. Najviše su, ipak, uživali oni najmlađi.

 

Dane folke organizira Vijeće Mjesnog odbora Folnegovićevo naselje uz potporu Vijeća Mjesnog odbora Janko Matko. Svake godine sve veći broj posjetitelja obilazi ovu manifestaciju, a ove godine organizatori procjenjuju da je bilo više od 3000 ljudi koji su ovisno o programu sudjelovali ili bili gosti same manifestacije. Obilježavanju Dana Folke pridružio se i zagrebački gradonačelnik.

 

Dani folke organiziraju se s ciljem promocije lokalnih udruga, plesnih skupina, sportskih klubova, vrtića i škola s tog područja. Održani su turniri u nogometu i stolnom tenisu, a u zabavnom dijelu nastupili su odlični bendovi, a vrhunac trodnevog programa bio je koncert benda Gazde.