Održani Dani bana Jelačića i poštara Klempaja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 26, 2016 |

Već 9. put u Lekeniku je održana kulturno turistička manifestacija Dani bana Jelačića i poštara Klempaja. Kao dio trodnevne manifestacije, održani su i 12. Lekenički folklorni susreti u organizaciji KUD-a „Kolovrat“ Lekenik.

 

Manifestacija je kulminirala uprizorenjem povijesnog susreta bana Josipa Jelačića i lekeničkog poštara Josipa pl.Klempaja koji se dogodio 26. ožujka 1848. Ovu tradicionalnu manifestaciju organizirala je Turistička zajednica općine Lekenik pod pokroviteljstvom općine Lekenik i Sisačko-moslavačke županije. Dio manifestacije su i Lekenički folklorni susreti, održani 12. put.

 

U bogatom kulturno-umjetničkom programu Lekeničkih susreta ove su godine sudjelovali članovi KUD-a Mladost iz Odre, KUD-a Moslavka iz Gornje Gračenice, Hrvatskog amaterskog kulturno umjetničkog društva Glinska tamburica iz Gline, gosti iz Slovenije Folklorna družina Šentjur i društvo domaćin KUD “Kolovrat” Lekenik.