Održani 8. Zagrebački razgovori

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 22, 2016 |

U Prečkom su održani 8. Zagrebački razgovori koje već tradicionalno organizira HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak. U Prečkom se tako okupilo mnoštvo što stanara ovog, ali i drugih zagrebačkih naselja, pokušavajući u razgovoru s gradskim zastupnikom doći do rješenja problema u svom kvartu ili u ulici.

 

“Ovaj dio grada može se pohvaliti dobrom prometnom povezanošću, ali građani su ukazali na gorući problem koji svi u gradu znamo, a to je nedostatak mosta koji bi ovaj dio grada povezivao s južnim Zagrebom”, istaknuo je Stojak.

 

Projekt izgradnje mosta neophodan je kako bi se prometno rasteretio ovaj dio grada, dodao je. No, otvorila su se i druga pitanja. Stanara Knežije zanimalo je što će biti s nekadašnjom Vilom Kiseljak na Horvaćanskoj cesti koja zjapi prazna i propada.

 

Prvi put na Zagrebačkim razgovorima sudjelovao je i Daniel Varga iz Lučkog koji je tom prilikom želio upozoriti na niz problema svog naselja. Prije svega, zanimalo ga je kad će se sanirati stara Karlovačka cesta.

 

Zastupnik Stojak sve probleme i zahtjeve Zagrepčana upućuje na više instance. Na 8. Zagrebačkim razgovorima upozorio je i na činjenicu da još uvijek, iako je već kraj ožujka, Vijeća Gradskih četvrti nisu objavila planove malih komunalnih akcija, pa je teško znati koji će projekti ići, a koji će čekati još godinu dana.