Održana manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće”

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 17, 2018 |

Na Europskom trgu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, održana je završna manifestacija Naše domaće, sada i ubuduće. Hrvatski proizvođači su na brojnim štandovima predstavili proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete – mlijeko s hrvatskih farmi, meso s hrvatskih farmi, jaja s hrvatskih farmi i med sa hrvatskih pčelinjaka.Održana je manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće” u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

 

Štandove s proizvodima obišli su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić , zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ali i naši europarlamentarci. “Prije svega promocija hrvatskih domaćih poljoprivrednih proizvoda izuzetno je važna zato što želimo taj proizvod plasirati  i kod naših potrošača, ali i u turizmu kao izvozni proizvod. Naravno da je jako važno na ovakve događaje pozivamo ugostitelje i hotelijere kako bi ih međusobno spojili kako bi oni lakše postigli dogovor, a 18% BDP-a dolazi iz turizma zato nam nije svejedno što ćemo staviti na stolove turistima jer i kroz okuse i kroz hranu privlačimo nove turiste i prezentiramo Hrvatsku. Ja to mogu posvjedočiti kroz razne aktivnosti koje sam imala u Bruxellesu , svatko tko kuša hrvatski poljoprivredi proizvod ne može ostati ravnodušan” rekla je Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu. Manifestaciji se pridružila i Renata Bedeković koja je proglašena najuzornijom seoskom ženom za 2017.godinu. Na svom štandu predstavila je domaće proizvode.”Na ovoj manifestaciji “Naše domaće , sada i ubuduće” zaista može ponuditi svoje domaće autohtone proizvode. Uz svoje proizvode imamo svoj prepoznatljivi kulen za koje smo dobili niz zlatnih medalja, a ove godine već pet. Imamo i svoj špek, kobasice, mast, svoj domaći češnjak kojega također uzgajamo. U našim proizvodima nema aditiva, tako da je zaista ova manifestacija hvalevrijedna”  rekla je Renata Bedeković, proizvođačica.Osim što su proizvođači bili zadovoljni ovom manifestacijom na kojoj su pokazali svoje proizvode, ni posjetitelji se nisu žalili. Za njih je bio pripremljen besplatan ručak  uz stručnu pomoć poznatog kuhara Tomislava Špičeka.