Održana degustacija mladih istarskih vina

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 14, 2018 |

Veljača je već tradicionalno, oko Valentinova, rezervirana za kušanje mladih istarskih vina – malvazije, žlahtine i autohtone sorte bregovite Hrvatske. Ova kvalitetna vina zasigurno nikoga nisu ostavila ravnodušnima, posebice ljubitelje dobre kapljice.

 

Vinistra i Udruženje vinarstva organizirali su sedmo kušanje mladih istarskih malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske, berbe 2017. Dobra kapljica upotpunjena je i kvalitetnim sirevima koje su posjetitelji zajedno s vinima mogli kušati.

 

Na ovoj hvalevrijednoj prezentaciji vina sudjelovalo je 57 vinara iz Istre koji se mogu pohvaliti i odličnom prošlogodišnjom berbom unatoč vremenskim neprilikama.
Vinari su posebno ponosni na svoja desertna vina muškat žuti i muškat ruža koja nastaju uz puno truda i specifičnim načinom proizvodnje.

Prezenatcija i kušanje mladih vina uobičajeno je u Francuskoj, a ono je postalo često i u Hrvatskoj. Na ovakvim degustacijama želi se profesionalcima u enogastronomiji, prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina.