Održana 4. atletska utrka Holjevka

Kategorija: Sport | Objavljeno: ožujak 5, 2018 |

Održana je još jedna Holjevka, utrka Zagrebačkog atletskog saveza. Zbog hladnoće je ove godine odaziv bio nešto manji, ali malo snijega nije spriječilo prave trkače da se priključe ovoj već tradicionalnoj utrci. Četvrta po redu, utrka Zagrebačkog atletskog saveza održana je ove godine pod pravim zimskim uvjetima. Oko 400 trkača okupilo se na startu na Mostu slobode odakle su trčali 10 kilometara. Start Holjevke označio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: “Promovirati zdrav stil života i šport je jedini način opstanka našeg grada i zato i sam svjedočim koliko to mogu, a ponosan sam kad vidim mlade ljude kako to upražnjavaju.Hvala svima koji su ovdje danas došli i pohodili Holjevku”.

 

Riječ je o humanitarnoj utrci koju organizira Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti. Holjevka je, uz Zagreb Maraton, druga utrka koju organizira Zagrebački atletski savez, a služi zagrijavanju trkača za predstojeću sezonu. Ove se godine prijavilo oko 400 trkača od čega 50 policajaca.

 

“Posebnost ove utrke je što dio ovih sredstava se donira Zakladi policijske solidarnosti, dakle sredstva namijenjena onima unutar policije koji se nalaze u nekoj životnoj neprilici zbog bolesti ili nesreće pa im se pomaže kroz zajednički fond koji se skupi unutar Zaklade policijske solidarnosti”, kazao je Krunoslav Borovec.

 

Kroz cilj utrke na Bundeku uvjerljivo je prvi prošao Dino Bošnjak, a u ženskoj konkurenciji kroz cilj je prva prošla Matea Parlov. “Bilo je dosta hladno, prvi put nastupam ove godine. Čini mi se zanimljiva staza, možda da je bilo malo toplije, ali nije bilo problema sa stazom zato što nije bilo sklisko. A što se tiče rezultata, može to i bolje”, kazao je pobjednik u muškoj konkurenciji. Zadovoljna je bila i Matea: “Utrka je bila odlična, uvjeti su bili dosta teški i s obzirom da je bilo nula stupnjeva na startu i zadnjih 500 metara smo trčali po snijegu morala sam dosta usporiti da se ne ozlijedim jer mi je ipak ovo trening utrka, test prije početka sezone.”

 

Holjevka je posebna utrka ne samo po svom humanitarnom karakteru već i po samom tempu utrke. Krug utrke je osmišljen tako da prati široke gradske avenije, kreće se s mosta u smjeru juga, trkači zatim skreću kod Bundeka na jednu stranu, kod koncertne dvorane Lisinski na drugu, i tako dva kruga po 5km. Na ovaj način promovira se trčanje i zdrav način života u Zagrebu.

 

VEZANI ČLANCI