Održana 16. Državna i 21. Županijska izložba konja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

Održana je 16. Državna i 21. Županijska izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja u Sportskom parku Kloštar Ivanić. Izložba se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Općine Kloštar Ivanić. 

 

Održana je 16. Državna i 21. Županijska izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja u Sportskom parku Kloštar Ivanić. Svečano otvorenje izložbe nije propustio ni zagrebački gradonačelnik. “Drago mi je da sam ovdje kod gradonačelnika Ivanić Kloštar, ujedno mi  je i drago da je danas i ovdje proglašen moj prijatelj general Markač počasnim građaninom, te mi je drago da je ovdje puno ljudi” rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.  Sudionici izložbe otkrili su kako je sudjelovati na ovakvoj izložbi te kolliko je teško imati i brinuti se o konjima? “Uzgojem konja se bavim već gotovo pola stoljeća. Ovo su konji iz mojeg uzgoja. To su kobile hrvatski hladnokrvnjak. Uglavnom to više držimo iz ljubavi” istaknuo je Zdravko Kadežabek, sudionik. Stručni žiri koji je ocjenjivao izložbene pasmine konja nije imao nimalo lagan zadatak u odabiru najboljih.

 

“Kriteriji su kao što se radi u uzgoju znači oni koji se odnose i na uzgojnu ocjenu, a to je konstitucija, građa, pripadnost jednoj pasmini, hod, prsa, glava. Ima nekoliko kriterija još koji se boduju. Bodovi se zbrajaju , a nakon zbrajanja bodova dobijemo poredak momentalno na izložbi” dodao je  Miško Šklempe, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka konja.Izložba se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Općine Kloštar Ivanić.