Održan 7.miting otvorenja sezone u organizaciji AK Agram

Kategorija: Sport | Objavljeno: svibanj 8, 2018 |

Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održano je 7. međunarodno atletsko natjecanje Miting otvorenja sezone. Na njemu je nastupilo više od 300 atletičara iz deset zemalja, a oni su svoje vještine mogli pokazati u 17 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

300 natjecatelja iz 40 klubova. Nikad više atletičara okupilo se na sedmom po redu Mitingu otvorenja sezone, natjecanju kojim se, kako mu i sam naziv kaže, otvara natjecateljska sezona. Uz najveći broj sudionika, organizatori ovogodišnjeg izdanja za sve njih osigurali su i nikad veći nagradni fond. “Nastupaju natjecatelji od najmanjih, od najmlađih kategorija kao što su mlađi kadeti do seniora. Upravo je organizator osmislio takvu satnicu jer želimo dati priliku mlađima da sudjeluju u nešto ozbiljnijoj i starijoj konkurenciji iz razloga da ovdje doma, pred domaćom publikom, na domaćem stadionu iskuse borbu, odnosno žar natjecanja sa nekim ozbiljnijim atletičarima kako bi, kad dođu na velika međunarodna natjecanja, imali nešto veća iskustva”, kazala je Ljiljana Ćulibrk direktorica AK Agram.

 

 Miting, kojeg prati glas najjačeg natjecanja u ovom dijelu Europe iza popularnog Hanžekovićeg memorijala, otvorio je prvi čovjek grada Zagreba. “Umjesto bilo kojih govora, ja ću samo molit tri pljeska; prvi za Sandru Perković koja je jučer napravila ono što je napravila. Tu je s nama i Mateja Matošević koja je prije tjedan dana u Beogradu pobijedila u polumaratonu, a članica je kluba Agram. I treći pljesak i najjači kojim ćemo otvoriti 7.miting Gorana Subotića Tratinčice”, poručio je Milan Bandić (365 RIS) gradonačelnik Zagreba.

 

Osim najboljih hrvatskih atletičara, miting je privukao i jednu legendu svjetske atletike. “Ono što je interesantno, ove godine naš gost mitinga je Said Aouita, prvi čovjek na 5000 metara koji je istrčao ispod 13 minuta, ovdje je došao u svojstvu trenera, doveo je soje atletičare iz Arapskih Emirata čime smo počašćeni, nadamo se jako dobrim utrkama na 1500 metara žene i muškarci”, naglasila je Ljiljana Ćulibrk direktorica AK Agram.

 

U okviru Mitinga održan je i Memorijal Goran Subotić Tratinčica u čast ovog, prerano preminulog skakača u vis i trenera Atletskog kluba Agram.

 

VEZANI ČLANCI