Održan 42. kolegij župana Zadarske županije

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 10, 2016 |

Trideset i tri točke Dnevnog reda našlo se danas pred pročelnicima Zadarske županije na 42. kolegiju župana. Jedna od značajnijih točki Nacrt je prijedloga za pokretanje i provedbu otvorenog postupka javne nabave tri medicinska automobila.150 tisuća kuna županijskog novca trebao bi dobiti HGSS Stanica Zadar.

 

Zadarska županija dugi niz godina sustavno financijski podupire njihov rad što je i formalizirano sklapanjem Sporazuma o utvrđivanju zajedničkog interesa u spašavanju i zaštiti ljudskih života.

 

Turistička zajednica Zadarske županije uputila je zahtjev za sufinanciranje provedbe programa „Potpore događanjima 2016.“ Radi se o programu dodjele bespovratnih novčanih potpora za događanja na području Zadarske županije u predstojećoj sezoni u ukupnom iznosu od 400 tisuća kuna.

 

Dodijeljena sredstva namijenjena su organiziranju različitih događaja koja predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, te stvaraju dodatnu ponudu, poglavito u pred i posezoni.