Odobrena sredstva za Centar za mlade Zadar

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Zadru bespovratna sredstva u iznosu od 33 milijuna i 150 000 kuna za projekt „Centar za mlade“. Ova vijest o financiranju projekta stigla je uoči drugog po redu urbanog festivala KvartArt-a.

 

Razvoj KvartArta ujedno je uvod za razvoj bivše vojarne kao prostora posvećenog kulturi i mladima, što je jedan od temeljnih ciljeva festivala. Riječ je o prvom strateškom projektu Grada Zadra koji je financiran iz Programa integriranog teritorijalnog ulaganja. Prizemlje budućeg Centra bit će namijenjeno za događanja dok će na katu biti uredi samih udruga. Gradska knjižnica Zadar biti će povezana sa samim Centrom , knjižnica će tako dobiti 1000 metara četvornih novog prostora. Projekt Centar za mlade vrijedan je 33 milijuna i 150 000 kuna , a traje 26 mjeseci. Do kraja ove godine bit će objavljen natječaj za izvođača radova.