Odobren projekt Poduzetničkog inkubatora SMŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 12, 2017 |

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA dobila je zeleno svjetlo za još jedan svoj projekt. Riječ je o Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije, koji će biti smješten na području Grada Novske.

 

Naime, Sisačko-moslavačkoj županiji i županijskoj Razvojnoj agenciji SI-MO-RA odobren je 22 milijuna kuna vrijedan projekt Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije. Kako je rekao Mario Čelan direktor Razvojne agencije SI-MO-RA, taj će projekt dići cijelu Županiju u jednom novom smjeru, jer je predviđanje da taj Poduzetnički inkubator bude malo drukčiji od svih ostalih inkubatora, ne samo u Hrvatskoj. Naime, riječ je o Poduzetničkom inkubatoru gaming industrije. Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije nalaziti će se na području Grada Novske.

 

Tako će se u centru Novske za potrebe Poduzetničkog inkubatora, urediti dvije napuštene zgrade, rekao je Čelan dodajući kako je riječ o 1400 kvadrata prostora koji će se adekvatno u potpunosti opremiti s informatičkom opremom, i softverima, te će se tu pružiti mogućnost svim mladim ljudima da prvo završe edukaciju, koja će im biti besplatna, a nakon toga da im to bude i buduća profesija, jer kadra za ovu industriju trenutno nema nigdje u svijetu, nema ih nezaposlenih, a i njihove plaće su daleko iznad prosjeka. Činjenica da će se jedan ovakav Poduzetnički inkubator nalaziti na području Grada Novske, za taj grad znači puno, istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić, koji je rekao da za Novsku taj projekt znači izuzetno mnogo jer od odmah u startu otvara 4 nova radna mjesta trajno, obnavlja 2 zgrade u samom centru i daje im sadržaj, posebice jedna zgrada koja je pod zaštitom Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Sisku, i samim time razvija poduzetništvo, pruža mladim informatičarima, kojih u Novskoj ima poprilično mnogo, da razviju svoje talente, i da ono što izume, što inoviraju, da imaju sigurno tržište. Asigurno tržište garantira sklopljeno partnerstvo u sklopu ovog projekta s jednom slovenskom tvrtkom. Direktor SIMORA-e Mario Čelan istaknuo je kako je velika stvar imati posla s gameing industrijom što pokazuju i konkretni podaci iz kojih se vidi da je gaming industrija po financijskim rezultatima pretekla filmsku industriju.