Odgovornost zastupnika

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 13, 2015 |

Iako su oporbeni gradski zastupnici prije 26.sjednice Gradske skupštine govorili kako neće podržati prijedlog Odluke o izmjeni izrade izmjena i dopuna GUP-a, ipak je politički konsenzus postignut – kažu na dobrobit Zagrepčana.

 

“Bilo bi katastrofalno i sramotno te nitko od nas zastupnika ne bi zaslužio više sjediti u Skupštini Grada Zagreba, kao ni da gradonačelnik ostane gradonačelnik ako do kraja ovog mandata ne donesemo GUP Grada Zagreba. To je radi naših sugrađana, radi legalizacije, a i zbog niza drugih projekata i investicija, otvaranja radnih mjesta, gospodarstva i rješavanja prometa u Gradu Zagrebu”, kazao je gradski zastupnik HDZ-a Mario Župan.

 

Osim toga, gradski HDZ upozorio je na višemjesečnu neisplatu honorara u gradskom kazalištu Komedija. “Nedopustivo je da netko isplaćuje sebi honorare i plaće, a ne isplaćuje honorare za glumce-izvođače i djelatnike. Ružna je situacija da dođu djeca iz drugih gradova i ne mogu sudjelovati na predstavi”, upozorio je Župan.

 

Nisu mogli gledati predstavu jer honorarci, zbog neisplate, nisu željeli raditi. Župan stoga pita gdje je cijelo to vrijeme bilo Upravno vijeće tog kazališta kojeg imenuje gradonačelnik Zagreba. “Treba vidjeti tko je na čelu Upravnog vijeća, koliko ljudi ima u Upravnom vijeću i kontrolni ured u Gradu Zagrebu na čelu s gospodinom Herakom treba početi raditi svoj posao”, zaključio je Župan.

 

Upravo su gradski zastupnici kritizirali rad Gradske uprave pitajući se rade li posao za koji su plaćeni.