Odgođena naplata parkiranja ispred KB Dubrava

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 1, 2016 |

Najava uvođenja naplate parkiranja na Aveniji Gojka Šuška od 1. kolovoza pobudila je veliki interes javnosti, pogotovo stanovnika tog dijela Dubrave, ali i pacijenata koji parkiraju svoja vozila ispred Kliničke bolnice Dubrava. Iako dio javnosti negoduje zbog te odluke, iz Grada tvrde da je naplata parkiranja neophodna.

 

“Zbog velikog broja nepropisno parkiranih vozila, malog parkirnog kapaciteta same bolnice od Grada se traži uvođenje naplate parkiranja kako bi se onemogućilo samovoljno, nepropisno parkiranje po zelenim površinama, vatrogasnim putevima te na samoj Aveniji. Uvođenje naplate i uklanjanje vozila paukom uvest će red”, istaknuo je Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i promet.

 

Naplata parkiranja na Aveniji Gojka Šuška uvest će se nakon što Grad i Klinička bolnica Dubrava postignu dogovor.

 

“Od 1. kolovoza po pravilniku možemo početi s naplatom, no zbog toga što je veliki broj naših sugrađana nije u Zagrebu nećemo naplaćivati parkiranje. Mjesec dana ćemo upozoravati građane, a onda krećemo s naplatom kako bi uveli red”, rekao je Ordulj.

 

Kako bi se uveo red i spriječila vozačka samovolja, naplata parkiranja uvodi se i u Novom Jelkovcu. Tako će na Aveniji Gojka Šuška te u Novom Jelkovcu biti uvedena treća zona naplate parkiranja, za koju će, na godišnjoj razini, stanovnici morati izdvojiti 300 kuna.