Odbor za kontrolu odbacio novi Prijedlog plana gospodarenja otpadom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 21, 2018 |

Na 11. sjednici Odbora za kontrolu Gradske skupštine ponovno se raspravljalo o nepresušnoj temi – Prijedlogu plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba za razdoblje 2018.-2023. koji, iako izmjenjenponovno  nije prošao.

 

Kako Plan gospodarenja otpadom na 11. sjednici Gradske skupštine nije prošao, predstavnici Grada na sjednici Odbora za kontrolu  prezentirali su novi Plan iz kojeg su izbačene dvije lokacije – Podsused – Kostanjek- reciklažno dvorište u svrhu sanacije klizišta i  Obrešččica za postrojenje za obradu bio otpada. Sve  je ostalo isto.

 

A prema mišljenju člana Odbora Ferdeljija Plan gospodarenja otpadom nije dao plan prihoda sekundarnih sirovina, odnosno, gdje će one završiti  i nije riješio problem pojedinačnih korisnika u velikim zgradama koji bi trebali plaćati po količini proizvedenog otpada. Primjedbe je imao i predsjednik Odbora Zvane Brumnić.

 

Iako su iz Grada naglasili da se prostorni plan mora  mijenjati te da će pronaći nove lokacije reciklažnog dvorišta i postrojenja za obradu otpada,  s 2 glasa za, 3 protiv i 5 suzdržanih  Prijedlog plana gospodarenja otpadom članovi Odbora  nisu podržali.