Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2018 |

U Gradskom muzeju Sisak predstavljen je projekt Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije. Projekt uključuje sudionike iz Sisačko – moslavačke županije, a bespovratno je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te sredstvima Ministarstva kulture.

 

Tako će u sklopu projekta, tijekom prosinca, u sisačkom Gradskom muzeju biti održana kulturno – umjetnička radionica kao dio projekta kojim se za tržište rada želi osnažiti ukupno 84 mlade nezaposlene osobe strukovnih zanimanja. Riječ je o mladima iz Sisačko – moslavačke, Virovitičko – podravske, Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Kroz upoznavanje šest različitih muzejskih zbirki, projektom se žele razviti znanja i vještine potrebne za izradu novih umjetničkih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika. Ciljanu skupinu čine mlade osobe od 15 do 25 godina. Projekt bi trebao rezultirati inovativnim proizvodima temeljenim na reinterpretaciji baštine koji će biti predstavljeni izložbom tijekom 2019. u pet muzeja suradnika na projektu, među ostalim i Gradskom muzeju Sisak.