Obnovljena prometnica u Batini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 22, 2017 |

U Batini, naselju na području Grada Kutine završeni su radovi na obnovi ceste 33070. Riječ je o radovima koje su zajednički, u omjeru 50:50 financirali Grad Kutina i Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije.

 

Naime, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina u Batini su obišli radove tijekom kojih je obnovljen dio ceste 33070. Radovi su pri samom završetku. Ravnatelj ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina tako je rekao kako je na toj dionici rađeno presvlačenje postojećeg kolničkog zastora u 2 sloja asfalta od 3 centimetra i habajući sloj od 4 centimetara, potom skidanje postojećih bankina, izrada bankina kamenim materijalom, čišćenje postojećeg propusta, stavljanje propusta u funkciju i izrada horizontalne prometne signalizacije. Vrijednost radova je oko 900 tisuća kuna, a u jednakim omjerima radove je financirao Grad Kutina i Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako je taj primjer županijske ceste koja je sada obnovljena, u dužini od 1550 metara, jedna od ljepših dionica u Kutini. Obavljenim radovima i izvođačima, koji su sve radili bez kašnjenja, zadovoljna je i većina mještana, među kojima je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Batina Mladen Bolarić. Podsjetimo kako je prije obnove ove dionice ceste 33070, Kutina uz jedan njen dio obnovila i nogostup. No tu se s nogostupom u konačnici neće stati, istaknuo je gradonačelnik Babić. Prema njegovim riječima ostatak pješačke staze planira se napraviti nakon izgradnje sustava kanalizacije-odvodnje. Gradonačelnik je najavio kako će Kutina i sljedeće godine, zajedničkim financiranjem sa ŽUC-om, obnavljati prometnice na svom području, bez obzira u čijoj su nadležnosti.