Obnovljena cesta u Gornjoj Stubici

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 3, 2015 |

U Gornjoj Stubici je dovršena obnova dionice državne ceste D-307 Donja Stubica-Marija Bistrica. Dionica prolazi kroz Dobre Zdence pored područne škole u dužini od jednog kilometra i ima izniman značaj zbog povećane sigurnosti djece. Uz obnovu ceste izvršeni su i radovi na odvodnji te se više ovdje ne bi trebale događati poplave iako se posljednjih godina pojavljuju ekstremne situacije.

 

Za obnovu ostaje još osam kilometara ceste između Donje Stubice i Marije Bistrice te je u tijeku projektiranje a završetak cijelog posla očekuje se krajem 2017. godine.

 

Kod obnove ove prometnice došlo je do problema s oborinskim vodama na samoj prometnici te su radovi kasnili oko četiri mjeseca. Vrijednost investicije je tri milijuna šesto tisuća kuna, a uz samu obnovu cestovnog kolnika, izvršeno je uređenje pet križanja, dvaju autobusnih ugibališta, izgradnja nogostupa te je riješena odvodnja s propustima.