Obljetnica smrti dr. Tuđmana

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 11, 2017 |

Na spomenik kod spomen kuće doktora Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću su čelni ljudi Krapinsko – zagorske županije položili vijenac i zapalili svijeće. Tim činom su odali počast čovjeku koji je obilježio noviju hrvatsku povijest i zaslužan je za stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

 

Velika ostavština doktora Franje Tuđmana je i pomirba i ujedinjavanje hrvatskog naroda u domovini i svijetu. Što se same Krapinsko-zagorske županije tiče u vrijeme dok je Franjo Tuđman bio predsjednik Republike Hrvatske nije bilo za očekivati da se može nešto posebno posvetiti Hrvatskom zagorju jer je trebalo prvo obraniti a tada i stvoriti Republiku Hrvatsku.

 

Spomen kuću su obišli i mnogi poštovatelji lika i djela prvog hrvatskog predsjednika. Vijenac je položio i načelnik Općine Veliko Trgovišće sa suradnicima a ponovno je izostalo zajedničko odavanje počasti svih političkih čimbenika Krapinsko-zagorske županije.