Obilježeni 3. Milčecovi dani

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 16, 2018 |

U parku Zvonimira Milčeca kod Trešnjevačkog trga u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, rodbine i prijatelja prigodno je obilježena četvrta godišnjica smrti tog zagrebačkog pisca i novinara uz manifestaciju “Milčecovi dani.”

 

Zvonimir Milčec bio je književnik i novinar čiji je cjelokupni rad vezan uz njegov rodni grad – Zagreb. Generacije čitatelja pamte ga po knjizi za djecu “Žvižduk s Bukovca” koja je postala i sinonim za autora samog.

 

Kći Zvonimira Milčeca – Ana Milčec organizirala je “Milčecove dane” u trešnjevačkom parku koji ime nosi po njenom ocu. Manifestacija ima humanitarni karakter: za potrebitu djecu održane su radionice biciklizma i besplatna predstavu “Zvižduk s Bukovca”.

 

“Obilježavamo obljetnicu smrti mog tate. Međutim, pošto ja nisam htjela da to bude nešto tužno, a i on je cijeli život govorio da nikada ne bu umro, onda smo mi to htjeli napraviti malo veselije. Iza mene je udruga Sessions, udruga biciklista koji su se pridružili, koji će počasni krug za tatu u parku izvesti, a najavit će ga naš gradonačelnik” istaknula je Ana Milčec.

 

Gradonačelnik Zagreba zviždukom je signalizirao start počasne biciklističke utrke – jedan krug oko Parka Zvonimira Milčeca.

 

“Posljednji zvižduk s Bukovca, legendarna knjiga Zvonimira Milčeca obilježila je ne samo njega, nego grad i šire. Veliki erudit, pjesnik, svoj čovjek, slobodan, poseban, osebujan, kako pjesnicima i priliči. Budući da je puno dijela napravio Milčec, a papa Franjo veli “Ljubite djelima, a ne riječima,” Zvonko neće nikad umrijeti! Danas su ovdje članovi obitelji, njegova kći, unuci, supruga, sestra, prijatelji. Lijepo je to, i čestitka obitelji što je željela da ovako obilježimo četvrtu godinu od smrti Zvonimira Milčeca, i treći put Milčevcove dane” istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

 

Ljudi umiru, kad umru njihova djela – citirao je Nobelovca Ivu Andrića gradonačelnik Zagreba. Zvonimir Milčec po tome će živjeti vječno, njegova djela ostavila su neizbrisiv trag na građane Zagreba i djecu širom Hrvatske.