Obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 21, 2018 |

Svečano je obilježen 23. Dan Obrtničke komore Zagreb. Tom prigodom dodijeljena su brojna priznanja kao što su nagrade za najstariji obrt, zlatna plaketa, srebrna plaketa, ali i brojne druge nagrade za doprinos obrtu i obrtništvu. Svečanosti su prisustvovalli brojni visoki uzvanici iz plitičkog i javnog života.

 

Obrtnička komora Zagreb u svojih 14 udruženja okuplja oko 18 000 obrtnika koji ostvaruju svoje interese kroz tijela , cehove i sekcije udruženja i Komore. Predstavljanjem svojih postignuća i uspjeha te najavom aktivnosti i smjernica projekata, Obrtnička komora Zagreb propslavila je svoj Dan.

 

Obrtniča komora Zagreb svoje aktivnosti provodi već više od 160 godina u službi obrtnika i obrtništva Grada Zagreba i Zagrebačke županije.Važno je naglasiti da je obrtništvo danas, kapilarni dio svakog gospodarstva.

 

Najviše priznanje koje Komora dodjeljuje, nagrada „Manduševac“ za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništvažupanu pripala je županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, a  priznanje Zlatni krug za potporu obrtništvu primio je gradonačelnik Velike Gorice  Dražen Barišić.

 

Djelovanje Komore usmjereno je na širok spektar grupa i pojedinaca, a kao članica Hrvatske obrtničke komore ona je dijelom nacionalnog komorskog sustava sastavljenog oko 76 000 obrtnika.