Obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 29, 2016 |

U gotovo cjelodnevnom napadu na grad Bjelovar koji se dogodio 29. rujna 1991. godine živote je izgubilo 17 branitelja I građana. Brojni su civili I vojnici ozlijeđeni, materijalna šteta bila je velika, a u spomen na taj najteži dan u novijoj bjelovarskoj povijesti obilježava se Dan Grada Bjelovara I Dan bjelovarskih branitelja.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana povodom Dana Grada bila je tako prilika da se istakne sve ono što Bjelovar danas čini jednim od najuspješnijih hrvatskih gradova.”Od ukupnog broja poduzetnika u županiji u Bjelovaru ih je 48.1%, a od ukupnog broja zaposlenih u županiji u Bjelovaru ih se zapošljava 56.4%”-rekao je okupljenima gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Uspješan je Grad I u povlačenju sredstava iz nacionalnih I europskih fondova. Povučeno je tako u posljednjih deset godina više sredstava nego što ih je u jednogodišnjem izvornom proračunu-poručio je okupljenima gradonačelnik Korušec.

 

Svečana sjednica bila je i prilika da se zahvali svima onima koji doprinose razvoju Grada. Dodjeljene su tako zaslužnima Zlatne plakete i Pečati grada Bjelovara, dok je general pukovnik u mirovini Mladen Markač proglašen počasnim građaninom Bjelovara.