Obilazak radova u naselju Kozari putevi

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 22, 2015 |

Zagrebačko naselje Kozari putevi, u posljednjih se godinu dana, zaista izgradilo. Izgradnju komunalne infrastrukture, stanovnici su dočekali s oduševljenjem, no još uvijek se ne nazire završetak radova. Gradonačelnik Zagreba, sa suradnicima je obišao ovo naselje, obećavši skorašnje promjene.

 

Asfalitranje odvojaka i sporednih cesta, spajanje na gradski plin, dinamika radova koja uvelike kasni, to su problemi s kojima su suočeni stanovnici Kozari puteva, a ujedno je ovo i najopsežniji projekt Grada Zagreba.

 

“Radi se o 8-9 kilometara sustava odvodnje, iza toga ćemo se baviti pitanjem plinofikacije. Kada se ova dva problema riješe, riješit ćemo asfaltiranje ceste. Ako izvršimo sve te točke, pitanje cijelog mjesnog odbora, bit će riješeno”, istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Pešćenica -Žitnjak, Dragan Vučić.

 

U naselju je potrebno i dječje igralište, prostor za sportske sadržaje, za što je dokumentacija potrebna za uređenje igrališta već u tijeku, a planirani su i novi projekti.Prilikom obilaska sporednih ulica i problematičnih točki naselja, gradonačelnik je obećao pomoći stanovnicima koji se svakodnevno bore s prašinom i blatom.

 

Sve ulice u kojima je položena infrastruktura, odnosno, plin, voda i odvodnja do kraja prosinca bi trebale biti sanirane.