Obavljena revizija poslovanja Bjelovarskog sajma

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 9, 2017 |

Obavljena je revizija poslovanja I financijskih izvještaja tvrtke Bjelovarski sajam za 2016. godinu-rečeno je na konferenciji za medije koju je sazvao direktor te tvrtke Davorin Posavac. Dobiveno je pozitivno mišljenje, no medijima su ipak pojašnjeni razlozi pokretanja pitanja vjerodostojnosti i istinitosti poslovanja Bjelovarskog sajma.

 

“Održana je Skupština društva 20. travnja ove godine, na kojoj je manjinski vlasnik Bjelovarskog sajma gradonačelnik, a koji je 40% vlasnik Bjelovarskog sajma, i prije nego što smo stavili na dnevni red i prije nego što ćemo razmatrati financijsko izvješće zatražio neovisno izvješće neovisne revizorske kuće koje se odnosi na financijsko izvješće Bjelovarskog sajma za 2016. godinu”-rekao je novinarima Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma. Revizorska kuća posao je obavila u dva dijela-napravljena je tako revizija poslovanja I revizija financijskih izvještaja.”Na temelju obavljene revizije utvrdili smo da je društvo u svim materijalno značajnim aspektima poslovalo zakonito, poštivalo interne propise i Zakonske propise RH i da su financijski izvještaji koji su priloženi i dostavljeni društvu realni i objektivni i da su rezultati poslovanja menitorni za donošenje poslovnih odluka.”-rekla je Jeni Krstičević, predsjednica Uprave revizorske kuće.  Poslovni rezultati Bjelovarskog sajma za 2016. godinu su zadovoljavajući. Naime, prema riječima direktora Posavca, društvo je zabilježilo dobit u iznosu nešto većem od 236 tisuća kuna. Osvrt na temu pokretanja neovisne revizije dao nam je i aktualni gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec: “Ne sumnjam u ništa, ne kažem da se nešto događalo ali ima prigovora na neiskazane rezultate poslovanja tvrtke Bjelovarski sajam, broj prodanih ulaznica, broj netto površine. Dakle sve je te sumnje ili prigovore trebalo otkloniti i potpuno jasno, to radi neovisna revizija. Ja sam jedan član Skupštine, drugi član je Damir Bajs. I jedan i drugi član smo donijeli takvu odluku, potpisali takvu odluku, angažirana je neovisna revizija.

 

Mene osobno veseli ako je nalaz revizije u redu”. Izvješće revizorske tvrtke o poslovanju Bjelovarskog sajma uskoro će biti I javno objavljeno, tako da će i javnost moći dobiti uvid u poslovanje te tvrtke u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije I Grada Bjelovara.