Novska prodala još jednu parcelu u Poduzetničkoj zoni Zapad

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 28, 2016 |

Grad Novska prodao je još jednu parcelu u svojoj Poduzetničkoj zoni Zapad. Riječ je o zoni koja se prostire na površini od 5,4 hektara, dok se prodana parcela, koju je kupio lokalni poduzetnik, prostire na površini od gotovo 4500 m2.

 

Na raspisani Javni natječaj Grada Novske za prodaju građevinskog zemljišta u tamošnjoj Poduzetničkoj zoni Zapad javio se jedan ponuđač. Riječ je o domaćem poduzetniku, iz obližnjeg naselja Brestača, koji ima građevinski obrt. S njim je Grad Novska potpisao ugovor o kupoprodaji zemljišta.Kako je istaknuo gradonačelnik Novske, Vlado Klasan, to je sada već četvrta tvrtka koja dolazi u Novsku. Posebno ih raduje što je uz tvrtku Hakadeš, jednog domaćeg gospodarstvenika, sada došao još jedan lokalni gospodarstvenik, u ovom slučaju tvrtka Big Boys Gradnja iz Brestače, koja je iskoristila sve pogodnosti koje Novska kao Grad nudi svojim investitorima. Poduzetnik koji se javio na ntaječaj za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Zapad istaknuo je da im je u planu izgraditi pogon za izgradnju betona, znači za proizvodnju i prodaju betona, potom pogon za separiranje i recikliranje građevinskog otpada, te proizvodnu halu gdje će imati pogon za proizvodnju svih gotovih betonskih elemenata.

 

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 11,1 milijun kuna. Početak radova očekuje se odmah po dobivanju građevinske dozvole. Prema projekcijama, investitor pogon planira završiti najkasnije do kraja prve polovine sljedeće godine, kada će i krenuti s prvim zapošljavanjima. Ukupno planiraju zaposliti 51 osobu.