Novogodišnji koncert Zagrebačke filharmonije u Salzburgu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 31, 2015 |

Novogodišnji koncerti svojim rasplesanim melodijama, nezaobilaznim valcerima, polkama i koračnicama, svojevrsni su zaštitni znak blagdanskog vremena. Ove godine, s novim dirigentom, Zagrebačka filharmonija uvest će sve građane Salzburga u Novu godinu. Značajan je to događaj za prezentaciju hrvatske kulture u europskim glazbenim krugovima.

 

“Ja sam izuzetno ponosan na ovaj važan događaj. U Beču, samog jutra u Novoj godini, svira Bečka filharmonija, a u Austriji, nakon samog Beča, prvi grad u kulturi je Salzburg, u čitavoj Europi. Upravo su oni pozvali Zagrebačku filharmoniju da tog dana, u isto vrijeme, svira u Salzburgu, Novogodišnji koncert u njihovoj glavnoj dvorani”, istaknuo je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Velika je čast za hrvatsku glazbenu scenu, nastup u jednom od prijestolnica europske glazbe, gradu Salzburgu. Novogodišnji koncert, rezultat je dugogodišnjeg rada na promidžbi hrvatske glazbe. Novom dirigentu Zagrebačke filharmonije, ujedno je ovo i prvi nastup.

 

Sudeći prema novogodišnjem koncertu u Salzburgu, orkestar Zagrebačke filharmonije očekuje iznimno uspješna godina. Ujedno je ovakva promidžba Zagreba, ali i cijele Hrvatske, dobar pokazatelj kako se kulturna politika, kreće u pozitivnom smjeru.

Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije kroz godine je postao i zadržao status najvažnijeg novogodišnjeg koncerta koji garantira svečanu i blistavu atmosferu, stoga će nedvojbeno, oduševiti i sve prisutne na koncertu u Salzburgu.