Noviteti u Muzeju grada Splita

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 17, 2015 |

Ravnateljica Muzeja grada Splita Narcisa Bolšec Ferri najavila je novi multidisciplinarni pristup rada. U nastojanju da se od svake izložbe napravi kompletan doživljaj, nastavit će se suradnja sa HNK, ali i svim kulturnim subjektima , udrugama i institucijama koji mogu pridonijeti brendu Muzeja grada Splita.

 

Muzej grada Splita prijavio se na natječaje Ministarstva kulture i Grada Splita za dobivanje sredstava, a ravnateljica je istaknula poseban program od velikog značaja u slijedećoj godini. Plan je obuhvatiti kompletnu obradu kvarta kojeg zauzima Muzej grada Splita. Komentirajući mogućnost spajanja Muzeja grada i Etnografskog muzeja, ravnateljica je naglasila da vjeruje analizi koja bi istražila moguće benefite takvog poteza.

 

Za bivšu ravnateljicu Konzervatorskog odjela u Puli koja je na sadašnju funkciju došla iz mirovine, rad u Splitu i mogućnost bavljenja se splitskom baštinom velika je priča. Ovakvi planovi koji uključuju multidisciplinarnost pristupa rada, vjerujemo donijet će brojne zanimljivosti za posjetitelje i doprinjeti razvoju brenda Muzeja grada Splita.